Hozzávalók:
Paprikáshoz:
500 g gomba
1 nagy hagyma
0,5 dl tej
30 g keményítő
Nokedlihez:
100 g update liszt
1 tojás
víz
A hagymát felkockázom, üvegesre párolom. Magyaros alapot készítek (jó sok pirospaprika, bors, só, majoranna), és a felszeletelt gombát belerakom, annyi vizet rakok hozzá, hogy ellepje, mert a gomba később úgyis összemegy. Kb 20 percig főzöm, majd a tejben feloldom a keményítőt, és belekeverem a pörköltbe.
A nokedli elkészítése: a lisztet, tojást és kevés vizet összekavarom. Jó csomósra hagyom, nem kell elkeverni. Forralok vizet, majd nokedliszaggatón a sós vízbe kavargatom. Nem kell sokáig főzni, mert én annyi ideig főztem, amíg a normál nokedlit, és így picit vizes lett. Ha kiszedjük a vízből, rakhatunk rá egy kis olajat, hogy ne tapadjon össze.
Tejföllel tálaljuk.
A gombapaprikás (6 adag): 355 kcal, 46 ch
Nokedli (2 adag): 418 kcal, 34,3 ch
Egy adag kompletten (20 g tejföllel): 311 kcal, 25,4 ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése