2011. január 24., hétfő

Update almás pite

Mivel ez a recept annyira közkedvelt, lehetséges, hogy nem az enyém az egyetlen, ami ilyen és ennyi összetevőből áll. Amennyiben felismered a receptet, kérlek írd meg nekem, és beleírom a bejegyzésbe a nevedet linkkel együtt!

Nagyon kívántam már az almás pitét, ezért megpróbálkoztam eggyel. Pár éve már próbáltam a rácsos almást teljes kiőrlésű tésztából, és hát enyhén szólva is borzalmas lett. De nem adtam fel, és most nagyon finom lett :) Nekünk nagyon ízlett, a fele már el is fogyott!

Tészta:
200 g update liszt
150 g Delma light margarin
2 tojás sárgája
fél csomag sütőpor
100 g cukornak megfelelő valamilyen édesítőszer

Töltelék:
600 g alma
negyed citrom leve
fahéj
50 g cukornak megfelelő édesítő (vagyis én ennyit raktam bele - ki mennyire szereti édesen)

A lisztet, vajat, tojássárgáját, sütőport és az édesítőszert összegyúrtam, majd félretettem, amíg a tölteléket megcsináltam. Lereszeltem nagyreszelőn az almát, belefacsartam a citrom levét, hozzáadtam az édesítőszert és szórtam rá egy kis fahéjat.
A tésztát kettévágtam, az egyik felét kinyújtottam kör alakúra (én kör alakú szilikonos gyümölcstorta formába csináltam, mert úgy gondoltam, hogy ebbe lesz elég), beleraktam a formába. Kinyomkodtam az almát, és külön tálba még raktam hozzá kis édesítőt és fahéjat.
Az alsó réteg tésztára egy minimális mennyiségű zsemlemorzsát szórtam, aztán az alma-tölteléket ráraktam. A másik gombóc tésztát is kinyújtottam, és a töltelékre raktam.
Megszurkáltam villával, lekentem a megmaradt 2 tojásfehérjével.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 30 percig sütöttem. (nem légkeveréssel)


Összesen: 1305 kcal, 110 ch
A kört 8 felé vágtam, egy darab: 163 kcal, 13,8 ch

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése