2010. november 13., szombat

Rakott pagoda karfiol

Hozzávalók:
1 kg pagoda karfiol (megtisztítva nekem kb 800 g lett)
150 g rizs
500 g darált sertéscomb (ha lett volna boltban, akkor baromfihúsból csináltam volna)
1 nagy doboz 12%-os tejföl
hagyma
olívaolaj

A pagoda karfiol számomra ismeretlen zöldség volt tegnapig. Lementem a zöldségesbe almáért uzsira, és akkor láttam meg ezt a nagyon különlegesen kinéző karfiolfajtát...a név találó, nézzétek csak meg:

A karfiolt óvatosan rózsáira bontom, majd sós vízben félig megfőzöm. Eközben a rizst is majdnem készre főzöm.(Úgy néznek ki a rózsák, mint a kis karácsonyfák:))

Hagymát pirítok, pirospaprikát, borsot és sót rakok bele, és kis vizet használva elkészítem a darált húst. Én nem pirítottam, csak megfőztem. Kis levet hagytam rajta, és így öntöttem bele a rizst, ami ekkor még picit ropogott.
A karfiol felét az üvegedény aljára terítettem, utána jött a rizseshús, majd a következő réteg egy újabb karfiolsor. Az egészre tejfölt tettem, amibe egy pici sót szórtam előzőleg. Aztán 25 percre irány a sütő!


Összesen: 2208 kcal, 178 ch (6 adag)
Egy adag: 368 kcal, 29 ch

Szerintem nagyon finom lett, ennél nem hiszem, hogy ezt a kaját lehet jobbra, vagyis én biztosan nem tudom finomabbra. Nem lett sós, nem lett ízetlen, nem lett folyós vagy száraz. Szóval nekem ez most egy 10-es rakott karfiol...különleges karfiolból :)
A pagoda karfiol nagyon finom! Imádom a karfiolt is, a brokkolit viszont nem, a pagoda karfiol ennek a kettőnek az ötvözete. De az íze sokkal jobb, mint a karfiolnak :) Imádom! Nagy kedvenc lett!
A zöldséges fiú azt mondta, hogy ez a karfiol csak novemberben kapható növény. Árát tekintve borsosabb, mint a normál karfiol (500 Ft/kg).
Jó étvágyat! Én csak ajánlani tudom :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése