2010. november 10., szerda

Tésztasaláta csirkemellel

Hozzávalók:
150 g csirkemell
25 g gomba
40 g kukorica
50 g durumtészta (én orsót használtam, és ezt szárazon kell mérni, mert főzés után kétszerese lesz a gramm!)
1 kis pohár 12%-os tejföl (elég lenne kevesebb is, de nem akartam kidobni)
kis mustár

édesítő

Csirkemellet kockára vágom, fűszerezem, és hirtelen megsütöm serpenyőben. Miután a csirkemell megsült, a felszeletelt gombát megpirítom ugyanabban a serpenyőben. A tésztát megfőzöm.
Miután a gomba és a csirkemell kihűlt, hozzáadom a kukoricát, összekeverem az egészet.
A szósz:
A tejfölt összekeverem kis mustárral, pici sóval, édesítővel (ezeket ízlés szerint használjuk).
Fontos, hogy ebből a szószból többet kell használni a tésztára, mert megszívja magát a tészta, és száraz marad, ha pont elegendő mennyiséget rakunk rá.

Nekem ez lesz holnap az ebédem, ez 1 adag.

Összesen: 627 kcal, 50 ch

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése